Praktisch

Bereikbaarheid en parkeren

De Ommegang trekt door een groot deel van het stadscentrum. Kom zo veel mogelijk te voet of met de fiets. Kom je toch met de auto? Parkeer aan de rand van de stad. Parking Grote Markt blijft bereikbaar maar gaat mogelijk snel volzet zijn. Alle info over de verkeersmaatregelen kan je terugvinden op www.lier.be.

Minder mobiele toeschouwers

Zou jij graag van de Ommegang genieten maar ben je minder goed te been? Op de Grote Markt zal er ter hoogte van KBC een zone voorzien worden voor minder mobiele toeschouwers. Er worden ook extra parkeerplaatsen voor personen met een handicap voorzien aan de Netelaan en op de parking aan de Gasthuisvest.

Het weer als spelbreker

De organisatie volgt het weerbericht op de voet en beslist zondagochtend om 9 uur of de Ommegang die dag al dan niet kan doorgaan. De reuzentrein en de kostuums kunnen helaas niet tegen nattigheid. Hou de digitale kanalen in de gaten, geen nieuws is goed nieuws!
Volg ons op Facebook en Instagram.

Programmabrochure, boek en vlaggen

De programmabrochure bevat heel wat nuttige info over de Ommegang en is voor € 5 te koop bij Visit Lier, in de gele stand op de Grote Markt (naast het stadhuis) en bij de mobiele verkopers langs het parcours. Het boek over het ontstaan van ‘het beest’ kost € 25 en is eveneens te koop bij Visit Lier. Er zijn ook nog steeds Ommegang-vlaggen te koop op verschillende locaties.

Parcours van de Ommegang 2022

Het ganse parcours (3 km, zie plannetje) wordt volledig verkeersvrij gemaakt vanaf 14u tot uiterlijk 19u. De Baron Opsomerlaan wordt reeds vanaf 12u afgesloten voor het vormen van de stoet.
De Ommegang vertrekt om 14.30u. Het einde is voorzien rond 17u.
Opgelet! Het parcours voor zondag 9 oktober werd aangepast. Zie plannetje.